dijous, 6 de setembre del 2018


OBSERVANT


En el transcurs del temps, el que nosaltres entenem per temps, apareixen circumstàncies, fets i problemes que ens desharmonitzen i ens fan trontollar. Són vivències moltes vegades desagradables, doloroses i que provoquen patiment. Qui més qui menys ha tingut algun problema o experiència dolorosa important a la seva vida. Són aquests moments més difícils els que proporcionen intensitat a la vida i presència. Són experiències que no podem desaprofitar per créixer.

Aquests entrebancs contenen un misteri intrínsec que només es pot acceptar i comprendre des d’una visió no ment. Des d’un punt de rendició. Observant.

Contemplar i observar un fet, una paraula, un problema des d’un espai de no judici permet eixamplar la comprensió del per què ha succeït, de què ens ha mogut a arribar aquí i quin missatge porta incorporat.

És evident que per poder tenir aquesta comprensió cal espai, cal presència i cal una actitud d’observador del misteri. Com s’han mogut uns fils que han provocat les circumstàncies, les persones i el moment adequat per què allò succeís.

Una actitud observadora des d’una profunda consciència permet una acceptació de la vida i dels seus misteris que no es pot entendre amb la raó. Llavors la ment i la raó deixen de tenir utilitat. Per què la ment i la raó volen dirigir, controlar, planificar, preveure i entendre i això s’escapa de tota comprensió lògica.

Només deixant que les coses siguin, no volent dirigir-les, no fent interpretacions, permetent que les coses es donin i fent possible aquest espai per què es manifestin llavors et tornes un observador de la teva vida i es produeix la gràcia del  joc de viure.  Des d’una altra visió molt més enriquidora i comprensible.
Observant les nostres emocions i la nostra reacció davant el fet ajudarà a l’autoconeixement a adonar-nos de quina tecla toca allò dins el nostre magatzem de memòries i com es desencadenen reaccions de vegades incomprensibles. A partir de l’observació de com ens sentim i què ens desperta dins nostre i permetent que es manifesti, sigui el que sigui (ràbia, por, indignació,...) podrem travessar-ho i aprendre d’allò que passa i el resultat serà més profitós que si no volem sentir el que sentim, ho tapem i fugim de l’emoció. Un mateix és el millor mestre si donem valor a com ens sentim amb el que passa, per petit que sigui el detall. Tot és digne de ser observat per aprendre, tot és útil.

Llavors els problemes es converteixen en eines de creixement  i aprenentatge.

I permetem que la vida es manifesti en tota la seva magnificència i amplitud.