dimecres, 22 d’abril del 2020



NUTRICIÓ VITAL I ESSENCIAL


Una bona alimentació fomenta la salut, el benestar i l'harmonia del cos físic, mental i emocional.
Nosaltres som natura pura i hem de viure en sintonia amb ella, hem d'estar en equilibri amb el medi que ens envolta i per això la nostra base alimentària hauria de sorgir directament de la natura.
Amb el que mengem cada dia generem la qualitat de la nostra sang i amb això construirem tots els nostres teixits i òrgans. Així regenerem el nostre organisme i assegurem el seu manteniment i bon funcionament diari.

Els aliments contenen nutrients però també tenen unes característiques energètiques determinades (per això quan ens sentim angoixats i cansats no triem menjar una pastanaga sinó que preferim un tros de xocolata o una cosa dolça que ens calmi una mica). A més, cal tenir en compte que la majoria d'aliments processats i refinats (sucre i farines) són addictius per això també costa tant fer un canvi cap a una alimentació més saludable.

Com més natural i viu és un aliment més energia vital ens proporciona i menys quantitat de menjar necessitem.

El que ens ofereix el món actual i la indústria alimentària són coses comestibles però estan molt lluny de ser aliments, ja que la majoria són processats, plens d'additius, colorants, conservants i substàncies tòxiques. Són productes immortals que fa mesos que han estat preparats i que ofereixen bona vista, bon sabor i bon color però quasi no contenen nutrients i encara menys energia vital.
Per tant quan la nostra base alimentària consisteix en tot això, l'energia l'hem d'aportar nosaltres a partir dels recursos del nostre propi organisme, provocant un desgast i una pèrdua de vitalitat important que acaba generant una alteració del nostre medi intern, creant una mala qualitat de sang i inflamació crònica, causant de la majoria de problemes de salut.

Menjar és un acte necessari per viure, que cal fer de forma conscient, tenint en compte què mengem, com mengem i quan mengem.

Aquestes podrien ser unes pautes bàsiques per ajudar-nos a seguir una bona alimentació:
  1. Aliments purs (ecològics). Serien aquells aliments lliures de substancies químiques i tòxics, és a dir, aliments naturals o preparacions senzilles.
  2. Aliments d’origen vegetal. Tot allò que prové directament de la terra ens aporta nutrients i energia vital. La base de la nostra alimentació haurien de ser: cereals integrals, verdures, llegums, fruites, llavors i fruits secs.
  3. Alimentació estacional i local. Fluir amb les estacions tenint en compte allò que la natura ens dona a cada moment. Això farà que estiguem en equilibri amb el medi on vivim.
  4. Aliments vius i frescos, de colors i textures variades; com serien les verdures i fruites crues, els brots tendres, els germinats, els fermentats, etc. Serà en la varietat i en la frescor de l'aliment on trobarem la seva alta vibració que nodrirà el nostre cos energètic. També en la varietat de colors hi haurà tots els antioxidants i micronutrients que el nostre organisme necessita per un bon funcionament.
  5. L’alquímia a la cuina. La transformació que produeix el foc, la sal, el temps de cocció i l’aigua sobre els aliments crea un equilibri energètic gairebé màgic que millora molt la nostra condició, transformant molts aliments en autèntiques medecines. També haurem d’incloure dins la nostra alimentació una bona part d’aliments crus depenent de l’estació de l’any i de la nostra força digestiva.
  6. Combinacions senzilles i menús equilibrats. Saber combinar adequadament els aliments i preparar menús equilibrats tant nutritiva com energèticament ens proporcionarà més satisfacció.
  7. Ordre , organització, voluntat i constància són eines que ens ajudaran a mantenir-nos en el temps i a crear hàbits saludables.
  8. Calma, tranquil·litat i escoltar les demandes del cos. Només des d'un estat de calma sabrem escoltar el que el cos necessita realment i decidir conscientment què mengem. Estats emocionals alterats, l’estrès i l’ansietat condicionen el que triem per menjar.
  9. Mastegar bé transformarà l'aliment i facilitarà al cos el procés digestiu.
  10. Agrair. És un acte que transforma tot allò que mengem.
No existeix una dieta ni una alimentació perfecte per a tothom, som éssers emocionals que estem en constant moviment i transformació. Per tant, les necessitats variaran depenent de la nostra constitució i condició i també de les circumstàncies que ens envolten. Per això és important l’autoconeixement.

Com més pura sigui la nostra alimentació més alta vibració tindrem i més connectats amb la nostra essència estarem per poder prendre les millors decisions, sentir-nos més lleugers i amb més salut i benestar.

«Una alimentació de qualitat et donarà una vida de qualitat.


M.Àngels Piqué

diumenge, 5 d’abril del 2020


QUAN DIC NO TINC TEMPS


Quan dic no tinc temps per això o per allò, vaig molt atabalat i ja ho faré més endavant.
Normalment són renuncies a necessitats vitals, a aliment emocional, a permetrem sentir i estar amb mi mateixa,a hobbies, a fer allò que desittjo i gaudeixo fent, a descansar, a dedicar més temps a cuidar-me, ....per tant quan faig aquesta afirmació en realitat estic dient que no m’estimo de veritat i jo no soc la prioritat si no que és més important allò que haig de fer.



Documental "MAÑANA"


Mañana (2015) - Filmaffinity