diumenge, 30 de desembre del 2018

PERSISTÈNCIA

Vaig pensar a desistir, em pensava que Déu ja no m'escoltava, sovint vaig haver de canviar de rumb, i algunes vegades vaig abandonar el meu camí. Però, malgrat tot, hi vaig tornar i vaig tirar endavant, perquè estava convençut que no hi havia cap altra manera de viure la meva vida.

EL MECANUSCRIT TROBAT A ACCRA


dimecres, 26 de desembre del 2018


LA CONFIANÇA EN LA VIDA


La confiança en la vida o es té o no es té, no es pot comprar ni amb tots els diners del mon, no es pot ensenyar, no es transmet, no es pot aprendre, no es pot traspassar,....

La ment sempre dona mil raons per no confiar ni en tu mateix ni en la vida. Sempre apareixen exemples i experiències que et donen la raó per tal de no confiar.

La confiança és quelcom que no es pot explicar, que se sent o no se sent. Que no es pot sentir a mitges. Ha de ser plena.

Es tant làbil el pas de no confiar a confiar que no es pot comprendre amb la raó. Però quan un té aquesta confiança plena sap que no importa res del que passi. És simple, com la vida mateixa.




divendres, 9 de novembre del 2018



Fa dies vaig llegir aquest article que em va resonar moltíssim i per això he decidit compartir-lo:

LA PUERTA DE LA HUMILDAD


Tal como sugiere la palabra (del latin humus: tierra), la humildad nos hace tocar con los pies en el suelo. Reconocemos nuestro lugar en el mundo cuando apreciamos su belleza, complejidad y grandeza. El corazón humilde, agradecido por pertenecer al mundo y a la vida que en el transcurre, se pone a su servicio y cumple las tareas que la vida le plantea en cada momento. Así, la pequeña puerta de la humildad lleva a una vida de plenitud.

Muchas personas se sienten defraudadas porque e mundo no cumple sus expectativas. En vez de encontrar satisfacción en la atención a sus compromisos y quehaceres, intentan evadirse de su lugar en el mundo porque sueñan con una vida mejor. Las adicciones a la comida al trabajo, la perfección, el sexo,las relaciones amorosas, el juego, la tele, el alcohol o las drogas son algunas de las vias mas frecuentes. Pero incluso una espiritualidad mal entendida puede ser una vía de evasión.

Ciertamente existen caminos que llevan a una vida mejor y todos pasan a través de la puerta de la humilidad. No hay rodeos. Si no somos capaces de apreciar la vida tal como es, dificilmente podemos crear una mejor. El simple hecho de estar vivo es motivo de gratitud y maravilla.

dilluns, 29 d’octubre del 2018


Viving...

Què és viving?

Per mi és la pràctica espiritual més profunda que existeix. És una paraula que intenta expressar la vivència d’aquest moment, intensament i plenament, ara, així, tal com és, acceptant-la.

 Es un instant on totes les possibilitats hi són.

Tot succés tot aconteixement és digne de ser viscut. Sense jutjar-lo, sense fer valoracions mentals. Acceptant plenament allò que passa. Sentir plenament l’emoció que em produeix i traspassar-lo.

Tot dolor, tot fet, tot conflicte porta un missatge amagat, només per tu; quan l’observes i veus l’emoció que et provoca, com reacciones, .... permet que et coneguis. Permet que te n’adonis de les teves mancances, pors, expectatives,...per senzillament acceptar-les i viure-les.

Som-hi!!  Vivint, aprenem a viure la vida. Només així.

Posem-nos en disposició d’experimentar! De fluir! De descobrir els coms i perquès que van sorgint, que apareixen espontanis.

Tot és per de ser viscut, ens agradi o no.

Només així podrem entendre que és la vida i viure-la amb la plenitud que es mereix. Som viscuts per créixer en aquest aprenentatge.  Podem decidir si rebolcar-nos en el dolor i sofriment o acceptar-lo, travessar-lo i veure el regalet que ens porta. Amb humilitat, amb honestitat i amb tota la responsabilitat que ens correspon.

Som-hi !! No hi ha res a aprendre, no hi ha res a ensenyar. ...tot està fet...tot està per fer...



dijous, 6 de setembre del 2018


OBSERVANT


En el transcurs del temps, el que nosaltres entenem per temps, apareixen circumstàncies, fets i problemes que ens desharmonitzen i ens fan trontollar. Són vivències moltes vegades desagradables, doloroses i que provoquen patiment. Qui més qui menys ha tingut algun problema o experiència dolorosa important a la seva vida. Són aquests moments més difícils els que proporcionen intensitat a la vida i presència. Són experiències que no podem desaprofitar per créixer.

Aquests entrebancs contenen un misteri intrínsec que només es pot acceptar i comprendre des d’una visió no ment. Des d’un punt de rendició. Observant.

Contemplar i observar un fet, una paraula, un problema des d’un espai de no judici permet eixamplar la comprensió del per què ha succeït, de què ens ha mogut a arribar aquí i quin missatge porta incorporat.

És evident que per poder tenir aquesta comprensió cal espai, cal presència i cal una actitud d’observador del misteri. Com s’han mogut uns fils que han provocat les circumstàncies, les persones i el moment adequat per què allò succeís.

Una actitud observadora des d’una profunda consciència permet una acceptació de la vida i dels seus misteris que no es pot entendre amb la raó. Llavors la ment i la raó deixen de tenir utilitat. Per què la ment i la raó volen dirigir, controlar, planificar, preveure i entendre i això s’escapa de tota comprensió lògica.

Només deixant que les coses siguin, no volent dirigir-les, no fent interpretacions, permetent que les coses es donin i fent possible aquest espai per què es manifestin llavors et tornes un observador de la teva vida i es produeix la gràcia del  joc de viure.  Des d’una altra visió molt més enriquidora i comprensible.
Observant les nostres emocions i la nostra reacció davant el fet ajudarà a l’autoconeixement a adonar-nos de quina tecla toca allò dins el nostre magatzem de memòries i com es desencadenen reaccions de vegades incomprensibles. A partir de l’observació de com ens sentim i què ens desperta dins nostre i permetent que es manifesti, sigui el que sigui (ràbia, por, indignació,...) podrem travessar-ho i aprendre d’allò que passa i el resultat serà més profitós que si no volem sentir el que sentim, ho tapem i fugim de l’emoció. Un mateix és el millor mestre si donem valor a com ens sentim amb el que passa, per petit que sigui el detall. Tot és digne de ser observat per aprendre, tot és útil.

Llavors els problemes es converteixen en eines de creixement  i aprenentatge.

I permetem que la vida es manifesti en tota la seva magnificència i amplitud.


divendres, 24 d’agost del 2018


LEQUILIBRI  COS/MENT/EMOCIONS

Taller d’autoconeixement

   Dissabte 15 de setembre

Mantenir-se en equilibri a nivell emocional és una aventura. La nostra personalitat, els nostres pensaments, les creences i l’entorn influeixen en tot aquest joc  i converteixen el dia a dia en una muntanya russa. I la nostra vida en un parc temàtic.

La ment va llençant pensaments constantment, difícil de controlar. Alguns útils, però altres ens generen molts problemes.

El cos en rep les conseqüències i és la materialització d’allò que pensem i sentim.

 Cal aprendre a calmar la ment i entendre com es generen aquestes emocions a partir del que pensem. Adonar-se de que no estem quasi mai presents. Que dancem entre el passat i el futur i ens oblidem de viure aquest preciós moment. I que això provoca estrés i en conseqüència molt neguit, angoixa i malestar.

Sabies que nosaltres tenim la capacitat i la possibilitat de controlar aquestes emocions?

Sabies que les malalties físiques són fruit dels embolics emocionals que no sabem gestionar?

Com podem aprendre a gestionar millor els conflictes, les relacions i la vida en general?

En aquest taller compartirem unes hores de treball en grup. Entre tots plantejarem qüestions que ajudaran a anar desplegant i comprenent les causes dels desequilibris emocionals i a trobar les eines i recursos per recuperar la calma i el benestar. I  aprendre a fluir millor amb les sorpreses que la vida ens vagi presentant.

Tots tenim feina a fer, però el primer pas és:  “Coneix-te a tu mateix”


Horari: Dissabte 15 de setembre de 10.00 a 13.00h
Lloc: C/Montseny, 3 de Folgueroles
Preu: 15€
Inscripcions: Fins el dia 13 de setembre

Àngels Piqué
Tel.680113026
mariangelspiqué@gmail.com



diumenge, 13 de maig del 2018

dijous, 10 de maig del 2018

DONDE VIVÍ Y PARA QUÉ VIVÍ

" Fui a los bosques porque quería vivir deliberadamente, solo para hacer frente a los hechos esenciales de la vida y ver si podía aprender lo que tenía que enseñar, y no descubrir al morir que no había vivido. No quería vivir lo que no era vida. Ni quería practicar la renuncia, a menos que fuese necesario. Quería vivir profundamente y extraer toda la médula de la vida, vivir tan fuerte y espartano como para prescindir de todo lo que no era vida...."

                                                                                                         Henry David Thoreau


diumenge, 6 de maig del 2018


REALITZA ALLÒ QUE ETS

Fes real i porta a la pràctica el que més t’agrada fer, allò que et fa feliç de veritat, allò que et motiva a viure, que et manté en un estat de benestar complert.

Només així podràs expressar allò que ets en realitat.

Quan el que fas et crea bones sensacions, alegria, equilibri i calma interior és que estàs expressant les teves virtuts, les capacitats innates que portes dins i fas el que has vingut a fer. Ho sabràs per què no costa esforç, no hi ha cansament i no trobes el moment de parar.

L’expressió més gran del que ets, es mostra  en forma de creativitat, a través dels dons , virtuts o capacitats. És l’estat més elevat de connexió amb la divinitat que portem dins. Així serà com sentiràs el que flueix lliurement del teu cor i ho expressaràs en la matèria. I quan segueixes el que flueix del cor, tot és possible.... no hi ha límits... no hi ha barreres....

Mostra-ho i esplaia’t, gaudeix i dóna’t permís per fer-ho lliurement sense creences, sense dogmes i tabús. I sobretot sense por. 

I comparteix-ho amb tothom. No t’ho guardis.

dilluns, 9 d’abril del 2018


EL JARDÍ SECRET  

Dins meu hi ha un espai secret, dins teu també.
Aquest lloc és buit, buit de coneixements i de ment. És ple d’harmonia i de saviesa.
Hi ha qui no sap que existeix i hi ha qui el busca constantment sense saber què busca.
Algú el nega i el rebutja i et despista. Hi ha qui et vol fer creure que estàs boig i que busques fum.
En algun lloc, en algun moment, tens la ilusió d’ell i el perds. Però captes la pista.
En algun moment pot ser un lloc feréstec, amb turbulències,....i desesperació. I penses que estàs perdut.
Però apareix la llum, la claredat i et confirma que si, que existeix de veritat una realitat diferent, un lloc diferent i una mirada diferent des d’on es pot viure en pau.
Aquest és el teu jardí secret.
És teu, és únicament per tu, ja que ets tu qui l’ha de cuidar, i fer créixer. Per mantenir-lo viu.
Florirà cada cop que respires, et calmes, estàs en silenci i ets tu mateix.
És així com seràs , viuràs i actuaràs. Des del teu jardí.
Únicament des d’allà sembraràs llum, bellesa i bondat.
 I tothom sabrà que existeix. I molts voldran trobar el seu.
En aquest lloc secret dins meu, dins teu.....retornarem al paradís dels jardins secrets....de l’amor.

dimecres, 7 de març del 2018


DEIXAR ANAR

Quan perds una persona és quan realment te n’adones de quan l’estimaves. Però la deixes anar.

Quan es perd un bé material que ha format part durant molts anys de la teva vida és quan te n’adones del valor que tenia per tu. Però ho deixes anar.

No hi ha res permanent, tot fluctua, tot el que està en el món de la matèria és impermanent . I quan ja no hi és, ho deixes anar.

Quan algú et fereix. Perdones i ho deixes anar.

Tant sols t’alliberes del dolor quan l’ acceptes, et rendeixes i el deixes anar.

Deixar anar les pors, els dogmes, les creences, les ensenyances, els judicis, les experiències, els records....les expectatives.... i t’alliberes de debò.

Deixant anar amb AMOR.


"Let her go" Passenger . https://www.youtube.com/watch?v=mJm8HTcTc4o

dilluns, 5 de març del 2018



“LO QUE MÁS ME SORPRENDE DEL HOMBRE OCCIDENTAL ES QUE PIERDEN LA SALUD PARA GANAR DINERO, DESPUÉS PIERDEN EL DINERO PARA RECUPERAR LA SALUD; Y POR PENSAR ANSIOSAMENTE EN EL FUTURO NO DISFRUTAN EL PRESENTE, POR LO QUE NO VIVEN NI EL PRESENTE NI EL FUTURO; Y VIVEN COMO SI NO TUVIESEN QUE MORIR NUNCA…Y MUEREN COMO SI NUNCA HUBIERAN VIVIDO”… 

UN GRAN LLAMADO A VIVIR EL PRESENTE, VIVIR CADA DÍA COMO SI FUERA EL ÚLTIMO!


                                                                               Dalai lama

dilluns, 19 de febrer del 2018


LA VIDA TAL COM ÉS


Iniciem el camí de la vida nous en el projecte, no tenim ni idea de com es desenvoluparà tot. Anem vivint o sobrevivint buscant moments de felicitat. Ens allunyem del que ens fa mal i ens fa patir i busquem l’equilibri i l’harmonia. Necessitem estar bé i volem que els que ens envolten també ho estiguin.

Quan som petits volem que els nostres pares estiguin contents i satisfets de nosaltres. No seguim exactament el que desitgem fer, senzillament ens deixem endur pel que ens recomanen i ens obliguen a fer. Obeïm i ens comportem de forma mimètica a com els adults actuen. Aprenem del que fan i ho copiem. Hi ha conductes que integrem com a propies i no ho son i creiem que això és la veritat de la vida. Anem formant la nostra personalitat en base a tot això i també a l’educació que rebem de l’escola. Aprenem de les experiències que anem vivint i depenent de com és el nostre entorn proper així anem construint el que som.

Ens anem curtint amb les vivències doloroses i de les relacions i experiències danyines. I fabriquem una cuirassa protectora. I això crea una personalitat concreta i falsa de nosaltres mateixos.

També degut a tota la informació rebuda pels medis de comunicació ens fem una idea bastant negativa del que és la vida. Ja que hi ha un interès en fer-nos creure això i tenir-nos controlats per la por. La por és una gran eina de manipulació de masses.

Solem guardar més records dolorosos i que ens han danyat que no pas els moments bons i planers. La ment és així, és selectiva. I juga, i provoca emocions que ens fan mal.

No valorem les coses quan les tenim i només tenen importància quan les perdem. Vivim ràpid sense prestar atenció al moment present i llavors el perdem. Pensem que el present és només un medi per arribar al futur. El demà és una fugida endavant. El futur és un autoengany. I sempre estem esperant que el futur sigui millor que el present.

Som cada dia més rics en experiències i en coneixements però no en tenim mai prou. Busquem moments de felicitat en coses externes que ens omplin. Moments de felicitat efímera. Sentim la obligació d’estar sempre fent coses i sempre enfeinats, ja que si no, tenim la sensació que perdem el temps.  Si no són coses materials, també poden ser aprenentatges, cursos i formació constant per saber més cada dia. O també coses mentals; com projectes de futur o pensaments repetitius que no paren. No sabem aparcar-ho tot, no n’hi ha mai prou. No ens sentim suficients. No estem bé amb nosaltres mateixos. No sabem que volem. No sabem qui som. No ens coneixem. Ens desequilibrem ràpid per qualsevol imprevist. Tot ha d’estar previst i controlat. Ens sentim sols, insegurs, incompresos, víctimes. I sense una fita exacte on arribar, desconeixem tantes coses.... Estem plens per fora però buits per dins.

El nostre ser reclama llibertat, aquella llibertat de sentir i no fer. Aquella acceptació del present, acceptació d’aquest moment tal i com és. Confiança en la vida. Comprendre que tot el que ens va presentant és just el que necessitem. Cal mirar-ho com si nosaltres mateixos ho haguéssim triat tot. Pot ser que ara no ho entenguem, però més endavant segur que li veurem el sentit. Tot el que passa és un aprenentatge per créixer.

Quan un accepta una situació i permet que sigui com és, sense resistència, deixant anar tot. I llavors la vida és més fàcil. I les coses materials i externes perden importància, ja no són tant necessàries.

La ment passa a segon pla i podem expandir-nos lliurement tal com som per que no jutgem.

Desapareix la dependència i no ens cal omplir-nos de res material, ni de idees mentals.
Vivim la vida. La vivim en tota la seva immensitat i gaudim de tot sense jutjar-ho. No anem posant "m'agrada" o "no m'agrada" Tot és tal i com ha de ser.

 Ens sentim magnificients, ens sentim complerts. I confiem en la vida tal com és.