diumenge, 29 de març del 2020


DEPURAR & NODRIR & REVITALITZAR


Aprofitem aquests dies per realitzar un procés depuratiu.


Per realitzar un procés depuratiu cal tenir en compte diferents paràmetres. Per poder-ho mantenir en el temps de forma còmode i relaxada el més important és trobar l’equilibri entre depurar, nodrir i revitalitzar.

Tot és vibració, nosaltres vibrem en una freqüència i el que ens envolta també. Els nostres pensaments són vibració i els aliments també.

La vibració d’un aliment ve determinada per diferents factors com és; com ha estat cultivat, si és natural o no, si conté químics, si ha rebut la llum del sol, si és integral,... i també d’accions alhora de menjar; si estem relaxats, si som agraïts, si ho fem de forma conscient, si estem relaxats,...

Els nostres pensaments condicionen el nostre estat emocional.

Quan decidim fer una depuració de l’organisme per eliminar tòxics, hem de pensar que també estem mobilitzant energia, per tant mobilitzem emocions, pensaments, estats d’ànim, vivències i això aflorarà a la superfície. Per tant cal respectar els tempos, la constitució de cadascú i la seva capacitat d’assumir-ho.

El cos físic elimina tòxics, el cos emocional emocions retingudes, enquistades i no expressades. Això pot comportar un canvi de caràcter, d’estat d’ànim, sensacions caòtiques....

El primer pas és depurar i després nodrir sense embrutar (per això cal fer un canvi en l’alimentació) procurant que el que mengem ens doni vitalitat i així també menjarem menys.


DEPURACIÓ

La millor època per fer depuració es a la primavera. També tenint en compte la influencia de la lluna: millor quan és minvant (després de la lluna plena) ja que el cos té més facilitat per eliminar.

A l’hivern o tardor el més aconsellable és fer un repòs digestiu. Aliments més concentrats i menys quantitat.

Tota activitat ha d’anar acompanyada de repòs. Es obvi que mengem massa.

Tenint en compte que quan el cos no gasta energia per digerir la destina a altres funcions: neteja, reparació, immunitat,...

Cal una parada, un dejuni, totes les cultures ho han fet. Consisteix en deixar el cos sense treball digestiu ni exigència metabòlica. I llavors l’organisme pot concentrar-se només en eliminar.

Tipus de dejuni:

  • Es pot fer diari deixant 14/15 hores sense menjar (dejunis intermitents) Sopar-berenar lleuger i de fàcil digestió i esmorzar tard o no esmorzar.
  • Es pot fer setmanal amb un dia a la setmana de fruita (un sol tipus en cada àpat)
  • Pot ser també una setmana a base de fruita i verdura crua i algunes llavors.
  • També es pot fer d’un dia amb infusions i sucs. Millor el dia de lluna nova (no hi ha lluna)
  • Dejuni de 7- 10 dies més estricte cal acompanyament terapèutic.

El fet de permetre al cos fer una depuració fa que necessiti més oxigenació i això vol dir més moviment que alhora estimularà els processos metabòlics i el moviment de fluids interns, com el sistema limfàtic. Caminar 1 hora diària mobilitza les energies estancades.

Per fer una depuració a través dels aliments cal que siguin nutritius, gustosos i simples. Així el cos canviarà de manera progressiva.

Per una depuració de primavera:

  • Augment de verdures crues i fruites.
  • Augment algues.
  • Augment líquids calents depuratius.
  • Augment ravenets i naps, augment xampinyons i bolets. Gingebre, all i espècies.
  • La base seran les fulles verdes de totes les verdures. Verdures depuratives també són les amargants: carxofes, espàrrecs, remolatxa, endívies, fonoll i api.
  • Fruita dolça cuinada, fruita fresca.
  • Sucs depuratius.
  • Infusions depuratives com te kukicha, dent de lleó, card marià, carxofera, fonoll, menta, camamilla,..
NUTRICIÓ

Quan falta riquesa nutritiva en l’alimentació el cos necessita ingerir més aliment. Es menja de més.

Per fer una bona nutrició que a més ens depuri i ens reequilibri només podem donar recomanacions personalitzades ja que tots som diferent i els motius pels quals s’ha acumulat pes o toxicitat poden ser diversos. Hem de saber les necessitats reals i les capacitats metabòliques.

Es inútil comptar calories sense tenir en compte la qualitat dels aliments i les nostres necessitats personals. Tot dependrà de l’estat de salut, de l’activitat física, de l’edat, del lloc geogràfic, de l’època de l’any, del nivell energètic, del procés evolutiu, de les sensacions,...

Per una nutrició depurativa hem de conèixer el concepte de frugalitat i màxima eficiència metabòlica. Que consisteix en donar a l’organisme la màxima quantitat de nutrients en el mínim volum de menjar. Mínim esforç / mínim desgast/ mínims residus metabòlics tòxics. (Superaliments)

Es imprescindible nodrir bé el nostre organisme físic pel seu bon funcionament i per tenir energia. D’aquesta manera no s’ha de recórrer a estimulants.

Accions que ajudaran a que l’aliment ens nodreixi correctament:

  • El primer pas és agrair l’aliment que anem a ingerir. Ja que això calma la ment i el sistema nerviós i crea un efecte energètic i vibracional molt positiu sobre l’aliment
  • Menjar en bon ambient, calmat, distès, alegre i amb bona companyia,
  • Mastegar més farà que l’aliment guanyi nutricionalment.
  • No menjar cansats. Si estem cansats abans de menjar una dutxa o descansar una mica o migdiada
  • No menjar sense gana
  • Reduir les quantitats i mica en mica hi haurà l'hàbit de menjar menys.
  • Repòs postpandrial que vol dir després de dinar reposar uns 10 minuts en posició fetal sobre el costat esquerra.
  • Menjar aliments vius, frescos i ecològics que aporten més nutrients i son més rics en enzims.
  • Una correcte cocció permetrà una millor assimilació dels nutrients de certs aliments que no podem menjar crus: Rics en midó, amb molta fibra,... Els cuinarem en forma de estofats, sopes, cremes, saltejats curts de verdures amb proteines (seità, tofu o tempeh) saltejats llargs de verdures d’arrel. Cereals integrals. Afegir algues i condiments per fer-los més digestibles.
  • Per facilitar la digestibilitat de les verdures crues millor consumir-les en forma de sucs, batuts o cremes.
  • Cuidar la microbiota intestinal amb probiòtics.

VITALITAT

La vitalitat de l’organisme ve donada per molts factors. Un és l’alimentació.

L’energia vital és un ingredient de l’alimentació invisible als ulls però essencial.

Ens alimentem dels 4 elements: Aire (oxigen), aigua, terra (aliments físics) i foc (sol) també hi ha un cinquè element que és l'èter i és el nostre cos energètic que necessita altre tipus d’aliment vibracional.

Dins de la qualitat dels aliments s’ha de tenir en compte l’ordre dins l’estructura de l’aliment (grans sencers), el color (micronutrients, vitamines,minerals,..) La organització de la vida (ordre) es manté gracies a l’absorció d’ordre (aliments integrals del medi on vivim)

Els aliments vius tenen una acció vitalitzant sobre el nostre metabolisme energètic. Recents investigacions mostren que el factor primordial més important en la qualitat d’un aliment es la seva energia solar (fotons). A través de l’aliment absorbim biofotons (partícules lluminoses) que transmeten a les cèl·lules important informació biològica per modular processos vitals en el cos.
Els biofotons tenen una gran força d’organització i regulació que proporciona a l’organisme major moviment i ordre, lo qual es tradueix en una marcada sensació de vitalitat i benestar. Quanta més energia lumínica pugui emmagatzemar un aliment, major és el seu valor. Per exemple una fruita madurada al sol és més saludable que madurada artificialment. Per exemple l’alga espirulina emmagatzema tot l'aspecte solar gracies als pigments, s’ha vist que acabada de collir és un col·lector d’energia solar genial. També un gira-sol té aquesta capacitat que transmet a les seves llavors.

Quanta més llum contingui un aliment més valor biològic tindrà i menys quantitat d’aliment haurem de consumir.

Els aliments que ens aporten més llum i vitalitat són fruites i verdures crues, llavors i fruits secs activats (remullades). Els germinats i brots tendres. També tots els grans sencers integrals i llegums ben cuinats o germinats.




M.Àngels Piqué


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada